Izdırap bitti sonunda.
Daha önce bu kadar buglı bir oyun oynadım mı hatırlamıyorum. (adul oyunlar içerisinde) Karakterlerin alakasız sahnelerde kıyafet değiştirmesi mi dersin, görev itemlarının yok olması ve farklı bir save dosyası ile devam etmek zorunda kalmak mı dersin, animasyonların arada bir siyah ekranda kalması veya resim şeklinde kalması mı dersin.. Cidden çok çok problemli bir oyun olmuş. Veya dünyadaki en şanssız insan olarak bana mı denk geldi hepsi aynı anda bilmiyorum.
Ha diyeceksiniz madem bu kadar ızdırap oldu neden bitirdin? Hikayesi çok ilgi çekici çünkü. Malum adult oyunların yarısı bir evin içinde veya üniversitede geçen olaylar. Böyle ilginç konulara sahip adult oyunlar büyük nimet gerçekten. Ben de nereye bağlanacağını görmek için bitirdim, bitirmez olaydım. Cidden çok çok ucuz ve kötü yazılmış bir finaldi. Bu tarz oyunlardan Disco Elysium kalitesinde hikaye sunumu bekleyecek kadar şuursuz değilim elbette ama yine de çok daha iyisi olabilirdi. Bence büyük bir potansiyeli harcamışlar. Veya harcamış yapımcı artık oyunu kaç kişi yapıyor bilmiyorum.
Görevler her sandbox oyunda olduğu gibi angarya, yine de oyunun atmosferi ve teması sizi pek sıkmıyor. Önceki oyundaki o boğucu hava ve kısıtlı mekan sayısı olayları çok sıkıcı hale getiriyordu. Hikaye her ne kadar çok lezzetliyse de sunum bir o kadar kötüydü. Tam bir şeyler oluyor, hikayede yol kat ediyorum derken konuyla hiçbir alakası olmayan 3-4 kadınla seks yapmaya zorlanıyorsunuz. Cinsel sahneleri ve ana hikayeyi uyum içinde yapamamışlar hiç.
Karakterlere gelecek olursak, dış görünüş olarak çoğu iyiydi ancak karakter ve kişilik olarak çoğu yavan ve sıkıcı. Oyundaki cinsel sahnelerin fazlalığını ve oyunun her türlü sahneye sizi zorladığını düşünürsek çoğu zaman can sıkıyor bu durum. Yine de harem temalı oyunları seviyorsanız tam size göre. Toplam 12 kadın karakter var ve oyun boyu dörtlü beşli takılıyorsunuz. Hatta 13 kişi takıldığınız sahne dahi var.
Son olarak animasyonlardan bahsetmek istiyorum. Karakterler çok iyi modellenmiş olsa da animasyonları tek düze buldum. Çoğu sahne çok temposuzdu ve duraksamalar vardı. Loop olayının zamanlamasını çoğu sahnede yapamamışlar. Bu forumda ve Facebook'ta oyunun animasyonlarının Being a Dik'ten bile daha iyi olduğunu yazan arkadaşlar vardı.
Gülüyorum sadece.
Genel olarak yapılan olumlu yorumları çok hak eden bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Yine de çok büyük bir emek harcandığı ortada. Şimdi sırada Genessis Order var, finalini bekleyeceğiz artık.