Bu oyun çok iyi kurgulanmış ve hikaye bakımından her ayrıntısına kadar çok iyi işlenmiş diyebilirim. Mükemmel atmosfer ve içerikler bakımından hayatta kalma, fantastik, korku ve gerilim, ve ayrıca RPG öğeleri ile bezenmiştir. İçerik bakımından baya dolu ve zıt olmalarına rağmen bu konuda ise epey iyi iş çıkarmıştır. Oyunda takdir edeceğim çok ayrıntılar mevcuttur.
Bunlardan bahsetmek gerekirse eğer;
-Oyunun rehberi her ''Visual Novel'' yapımcısına ders olması gereken ayrıntılı ve açıklayıcı bir kez bile kafa karıştırmayan örnek olması gereken nadir bir rehberdir. Bu rehberi görsünler de utansınlar bari; Öyle rehberler gördüm ki resmen manyak herif bilmece gibi rehber hazırlamış o derece yani, bu yapımcıya ''ON'' puan veriyorum.
-Oyun Rpg öğeleri ile bezenmiş görünüyor ancak hiç bir rpg öğeleri bu kadar basite indirgenmemiştir. Oyuncunun oyundan sıkılmasını engellemek için kolay ve normal seçenekler sunulmasına rağmen çok kolay şekilde karakterinizi geliştirebiliyorsunuz. Bunun nedeni ise karakterimiz hikaye ile aynı anda gelişiyor, siz hikayeyi ilerletirken aynı şekilde karakteriniz de gelişiyor. Çok iyi bir düşünce bravo..
Dipnot; Diğer oyunlarda sırf zaman kazanmak için karakteri geliştirmek gibi öğeleri koca harita da dolaştıran ve aptalca seviyelere zorlayan yapımcıların aklına tüküreyim.. Akıllı olduğunuzu sanıyorsunuz ama değilsiniz... Bu da size ders olsun..
-Oyun harem olmasına rağmen gerçekten bunu çok iyi kullanıyor. Bu tuhaflığı zerre hissetmiyorsunuz tek düşündüğünüz karakterler ve oyunun çok iyi ilerleyen hikayesi ve cidden oyunun hikayesi baya uzun öyle böyle saçma tekrarlarla veya seviye kasmak ile zorlamıyor, yani cidden çok uzun bir hikayesi var. Açık dünyayı ve mekanları hikaye ilerledikçe keşfediyorsunuz ve hem hayatta kalarak hem de oyunda olan güzel kadın karakterleri bu şekilde buluyorsunuz. Onlarla ilişkilerinizi güçlendirip bir aile olma durumunu sonuna kadar size hissettiriyor. Her karakterle olan hikaye ve arkadaşlık ilişkilerini çok iyi yaşıyorsunuz. Mükemmel olmuş..
-Oyun da olan sadece 4 kadın karakterimiz var. Bunlar ''Robin'',''Mia'',''Lily'' ve ''Noreia'' dır. Hepsini ayrı ayrı beğendim ve güzel komik ve mizahi ortam oluşturma da çok iyiler. Tabi ki her biri sırf iş olsun diye eklenmemiş ve her karakterin uzman olduğu bir alanı var. Bu uzmanlıkları hem karakterimizi de ve hem de görevler de ve ayrıca kaldığımız evi de geliştirmemiz de önemli yardımcılarımızdır. Çok iyi düşünülmüş bir ayrıntı olmasını da takdir ediyorum.
= ''Robin'' - Botanik ve tarım üretimin de uzman birisidir.
= ''Mia'' - Yapı ve inşa etme konusunda oldukça deneyimli birisidir.
= ''Lilly'' - AR-GE araştırma ve geliştirme konusunda deneyim sahibidir.
= ''Noreia'' - Daha çok telekinezi ile ana karaktere bağlı olan ve takımı hayatta tutan özel bir karakterdir.
-Açık dünyası ve 3D oyunlardan çıkmış gibi güzel tasarlanmış karakterleri,renderları ve çok iyi animasyonları ve ayrıca oyun da sinematik animasyon sahnelerle doldurulmuş olması da ayrı bir güzel olmuş, oyunda kötü karakter de ayrı bir hava katmış oyuna onun hakkında daha çok içerik göreceğiz gibi görünüyor.
Oyun çok iyi oynamanızı tavsiye ediyorum ve ayrıca kesinlikle ''Türkçe'' çevirisi gelmesi gereken oyunlardandır. Bu oyunu rahatlıkla aday gösteriyorum. Bu yapımcının başarısının devam etmesini ve daha nice oyunlarını da görmek isterim.Emeğinize sağlık.