H
heirofking
Kayıtlı Üye
+1bir güncelleme gelse iyi olur <3
+1bir güncelleme gelse iyi olur <3
görüntüden kastın animasyonsa varOyunda sex görüntüsü varmı daha önce oynamadım
Türkçe oyunlarımızı güncellemeye başlayacağız.Yapımcı 0.25 çıkartmış. Burada ise 0.16 da. Yeni versiyon getirilecek mi ?
Kral sen çok bilgili birisine benziyosunLewdlab adlı yapımcımızın ikinci oyunu, hepiniz onu Dreams of Desire adlı oyunuyla hatırlayacaktır. Özellikle Dreams of Desire Definitive Edition'dan sonra hikâye anlamında bu kadar zayıf bir oyunu nasıl yapabildi aklım almıyor. Başlarda ev-hikâye temasını işleyen bir oyun oynuyoruz, daha sonraları oyun gizemli bir şeye evrilmeye çalışılıyor ancak bunun alt yapısı çok kötü işleniyor. Gizem unsuru için işlenen hikâyenin temeli adamakıllı atılmıyor ve neredeyse çoğu şeyi oyunun sonunda öğreniyoruz, aynı zamanda birçok şey havada kalıyor. Seçimlerimiz sadece sahnelerde değişiklik olmasını sağlıyor; ya dominant ya da romantik bir karakter oynuyorsunuz, bu da göreceğiniz bazı sahneleri değiştiriyor. Seçimlerimizin yeterince etkisi yok, hikâyeyi kesinlikle değiştirmiyor. Oyunu görev sistemiyle oynuyoruz; şuraya git, şunu yap ve sahneleri aç, çok da zorlayıcı bir sistemi olmadığını söylemem gerekli.
Yani hikâye anlamında bir şeyler yapılmaya çalışılmış ancak bir eşek koysam sanırım daha detaylı ve daha güzel diyaloglara sahip bir hikâye yazardı. Özellikle oyundaki karakterlerin hiçbir derinliği yok, ne dersek çok çabuk kabul ediyorlar. Karakterleri elde etmek için çok bir uğraş göstermiyoruz bile. Örneğin hiç olmadık yerlerde araya sex sahneleri giriyor, hiçbir şekilde yakalanmıyoruz; düşünün bir evdesiniz, her türlü boku yiyorsunuz ve karakterlerin çoğu her şeye tam anlamıyla tamam oluyorlar. Yapımcı bunu daha sonradan işlediği, daha doğrusu işlemeye çalıştığı ''gizem'' unsuruyla bir mantığa oturtmaya çalışmış ancak nafile bir çaba olmuş. Durmadan bir gizem var ancak saçma sapan diyaloglar var ve çoğunun bir manası yok, resmen öylesine konulmuş. Oyun bize ''sen seçilmiş kişisin'' diyor ama neden ''seçilmiş kişi'' olduğumuzu bir türlü bize anlatmıyor, daha doğrusu bunu çok saçma sapan bir dayanağa oturtuyor. Ben kişisel olarak hikâyenin ortalama olduğunu söylemek istiyorum, bir şekilde oyunu devam ettiriyorsunuz ama aşırı derecede mantık hataları ve saçmalıklar var.
Özellikle karakter derinliği oyunda yok denecek kadar az, karakterle ilişkimiz şu şekilde: ''Falanca kişi bana değer vermedi, sen bana değer verdin, hadi sex.'' Neredeyse çoğu karakteri mıncırıyoruz, koskoca evde bunların hiçbiri birbirleriyle denk gelmiyor, yaşadıklarını birbirlerine anlatmıyor, hatta ve hatta hepsi bir süre sonra yaşanan bu ilişkiye ''yav ne var ki?'' diyor, evladım o senin yengen yengenOyunu oynayınca bu kısımda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Örneğin bir kaçırılma sahnesi oluyor, bir kişi için çok travma yaratması gereken bir şey ancak iki güne unutuluyor ve bunun üstüne kadın karakterimiz ''bir sex patlar'' minvalinde diyaloglar kuruyor. Hani bu verdiğim örnekler birçok kez yaşanıyor bu da ister istemez hikâye anlamında modunuzu düşürüyor.
Oyunda belki de tek laf edemeyeceğim şey ünik karakterler ve görsellikler, özellikle çoğu sahne gerçekten çok güzel olmuş. Birkaç sahne animasyon anlamında donuk ve yavan kalıyor ancak oyunumuz genel olarak animasyon ve görsellik konusunda başarılı olmuş. Çok güzel sahneler görüyorsunuz ve çoğundan tatmin olabileceğinizi söylemem gerekli. Karakterler görsel anlamda gerçekten muazzam olmuş ve vücut tipi anlamında hepsi birbirinden farklı olarak dizayn edilmiş.
Oyunda ulaşabileceğiniz sadece 2 son var ancak ikisi de aynı kapıya çıkıyor, yaptığınız dominant ve romantik karakter seçimine göre sonlardaki çok ufak sahneleri değiştiriyorsunuz. Oyunun sonu kesinlikle yetersizdi, birçok şey cevapsız kaldı ve birçok şey çok anlamsız bir şekilde son buldu. En azından oyunun sonu kesinlikle daha iyi bitmeliydi, oyun bize 50 tane gizem verdi ancak oyunun sonunda sadece 2 tanesini açıklayabildi, çünkü yapımcı hikâyeye gereksiz çok fazla şey eklediği için çoğu şeyi çok aceleci bir şekilde bitirmeye çalışmış.
Uzun uzun yazdım ancak Lewdlab'dan beklentim fazlaydı, tek başına görsellik ve animasyon başlı başına başarılı bir oyun için yeterli değil. Ya tam anlamıyla ev hikâyeli bir oyun yapacaktı ya da oyunun son çeyreğine bazı oyunların yaptığı gibi ultra ütopik şeyler sıkıştırmayacaktı, en başından vermek istediği şeyi verse bence oyun hikâye anlamında daha başarılı olabilirdi. Evet, destan yazdım, her şeye rağmen oynanmayacak bir oyun değil, gayet keyifli de vakit geçiriyorsunuz ancak hikâye dolayısıyla benim için ortalama bir yapımdan öteye gitmeyecek bir oyun olmuş.
Oyunumuz final vereli 3 gün kadar oldu, umarım konu en kısa sürede güncelleme alır![]()
Merhaba, hatayla ilgili bir bilgim yok. Ben genelde oyunları İngilizce oynadığım için sitemizdeki Türkçe sürümleri nadiren oynuyorum. Hatanızla ilgili İngilizce bir video var, dilerseniz attığım linke ve link'teki yorumlara bakabilirsiniz:Kral sen çok bilgili birisine benziyosun
''The application was unable to load a required virtual machine component. Please contact the publisher of this application for more information.''
son bir haftadır oyunları çalıştırdığımda bu hatayla karşılaşıyorum çözmek için ne yapmam lazım bir bilgin var mı acaba?