İsterseniz NTR yolundan,isterseniz dürüstlük yolundan,isterseniz şehvet ya da dominantlık yolundan gidebildiğiniz harika ötesi bir oyun olmuş.İngilizce olarak oynamayı düşünüyordum,ama Adult Oyun Çeviri ekibi çevirince bekleme kararı almıştım.Oyunumuzun yapımcısı The Architect gerçekten çok başarılı bir yapımcı.Yaptığı oyunlar genellikle 4.5-5 yıldız almış oyunlar.
Evet,oyundaki şeçtiğiniz her şeçeneğe dikkat etmeniz lazım.Şeçtiğiniz şeçenekler sizlere ecel terleri döktürüyor ve mini oyunları da sandığınız kadar kolay değil.Oyun belli aralıklarla -10 ya da 20 dakika- kendine kendine kayıt aldığı için,şeçtiğiniz şeçenekler hayati önem taşıyor,çünkü elle kayıt mümkün değil.Yani ben geriye gideyim bu şeçenek nereye çıkıyormuş diye hareket edemiyorsunuz.10 tane save slotu var ve oyun her save aldığında eski kayıtlarınız gidiyor.Bu oyunu zor kılan unsurlardan birisi olmuş ve yapımcı sanırım bunu bilinçli olarak yapmış.NTR şeçeneğinden kurtulmamıza da izin verilmiş.Açıkçası yapımcı bütün fantezilere açık bir oyun yapmış,Lara'yı istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz.İsterseniz yumrukla kafayla mekana giriyorsunuz,kimsenin size dokunmasına izin vermiyorsunuz;isterseniz şehvetinizi kullanarak vücudunuzu satabiliyorsunuz,isterseniz dürüstlük yolundan gidip Lara'ya istediğinizi de yaptırabiliyorsunuz.Oyunun opsiyonları açıklamakla bitmez,ancak belli sahneleri açmak için çift yönlü gitmelisiniz.Sizleri uyarayım,belli sahnelerde sinir hastası olabilirsiniz,bundan dolayı lütfen şeçimlerinize dikkat edin.
Oyundaki ambiyans ise Shadow of the Tomb Raider'dan alınmış.Orjinal oyunlara pek çok gönderme yapılmış.Açıkçası içlerinden bazıları benim aşırı derecede hoşuma gitti.Oyun sizleri ana oyunlardaki gibi görev konusunda zorluyor.Belli şeyler zamana dayalı,hatta şeçtiğiniz şeçenekler bile.Oyundaki zaman ölçelere dikkat edin ve böyle sahneler gelince ESC ye basmayı unutmayın ki,karar vermek için zamanınız olsun.Yoksa ekrana saf saf bakarsınız,bir bakmışsınız her şey olup bitmiş bile
Oyundaki kimi animasyonları değişik bulabilirsiniz,ama neredeyse çoğu animasyon başarılıydı.Güzel olan animasyonlar ise daha çok oyunun sonlarına doğru saklanmıştı.Oyunun final sahneleri hariç ilişkiye girebileceğiniz 2 kadın bulunuyor.Karakterlerin hepsi gerçekten çok güzel ve işlevlerini fazlasıyla yerlerine getiriyorlar.Oyunun 2D koridor oyunu olduğunu da unutmamak lazım,animasyonlı sahneler hariç görevleri bu sahnelerde yapıyorsunuz.
Görevleri yaparken çok dikkatli olun,belli yerleri kaçırırsanız çok zorlanırsınız.Özellikle bir şeyleri ararken ya da bir karakterin üzerinde farenin imlecini gezdirirken çok dikkatli olun.Kaçırdığınız en ufak şey,en istemediğiniz gidişatlara sebep olabilir.Yapımcı oyunun sonuna ulaşanlara bütün sahneleri açıyor,bu da beğendiğim ayrı bir özellik oldu.Elle kayıt alamamak sizleri biraz değil çok fazla üzebilir,hatta belli yerlerde çıldırabilirsiniz
Uzun zamandır bu kadar güzel ve farklı bir oyun oynamamıştım.Zorlayıcı bir oyun olduğunu söylemem lazım,hatta hareketli animasyon sahnelerindeki bazı mini oyunları iyi yapmazsanız belli sahneleri kaçırıyorsunuz.Oyunun zorlayıcı olması bende ayrı bir oynama arzusu yarattı,sizler nasıl bir reaksiyon gösterirsiniz bilemiyorum.Oyunun hikayesi ile ilgili pek de bir şey demeye gerek görmüyorum.Daha önce Tomb Raider oyunlarını oynamış ve beğenmiş iseniz hikayeyi de beğenirsiniz.(Tabii orjinal oyunlardaki hikayeyi beklemeyin
)
Oyunun kesinlikle bir rehbere ihtiyacı var,ben oynarken İngilizce bir rehberden faydalandım.Adult Oyun Çeviri'den ricamdır,lütfen bunu diğer oyuncular için Türkçe'ye çevirin.Gerçekten bu oyunculara büyük bir kolaylık sağlar,oyunun biraz zorlayıcı olması bazı oyuncuları bayabilir.Bundan dolayı bir rehbere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.Buraya bir rehber bırakıyorum,İngilizce olsa da işinize yarayabilir
Tabii bu link birkaç hafta sonra kendini imha edecektir.Global forumlara bakarsanız oradan da bu rehbere ulaşabilirsiniz.
Hata
www.dosyaupload.com