Novel adlı yapımcımızın ikinci oyunu, çoğunuz onu ''Twists Of My Life'' adlı oyunu ile hatırlar. Oyunumuzun ana hikâyesi belli yönleriyle oldukça fazla Witcher'a benzer ögeler taşıyor. Oyunda ''Saf Olanlar'' adlı bir klan var, bu klan bir nevi olağanüstü yaratıkları avlıyor ve para kazanıyor. Yani aslında bir avcıyız, tabii normal insanlar gibi de değiliz, belli güçlerimiz var. Özellikle bölüm 1'de oldukça fazla bir şekilde hikâye işleniyor, o kadar çok metin okuyorsunuz ki oku oku bitmiyor. Bu oyunu oynarken çok sabırlı olmanız gerekli, çünkü oyunda çok diyalog var. Seçimlerinizin oyuna etkisi var, oyunda pek çok seçim var, bunlardan bazıları kesinlikle çok zorlayıcı. Oyunun son kısmına geldiğiniz zaman DLC kısmını oynuyorsunuz ve her şey burada belli oluyor. Bütün seçimlerinizi DLC kısmından değiştirebiliyorsunuz.
Oyundaki hikâye başlarda çok ilgi çekici, ki oyunun sonlarına kadar hikâye çok yavaş ve detaylı bir şekilde işleniyor. Tonlarca metin okuyoruz ve yapımcı çok acelesi varmış gibi bir anda oyuna çok hızlı sonlar eklemiş. Bunu şöyle özetliyeyim; kocaman bir dağa çıkıyoruz, aylar sürüyor, daha dağın sonuna çok yolunuz var, sonra bir bakmışsınız ki dağın zirvesindesiniz. Bu benim için hikâyeyi biraz yaraladı, çünkü bu kadar uzun işlenen bir hikâyenin detaylı bir şekilde de bitmesi gerekliydi.
Oyundaki karakterler gerçekten çok güzel olmuş. Bölüm 1'de adamakıllı animasyonlu sahne alamıyoruz, aynı şey bölüm 2 için de geçerli, çünkü yapımcı özellikle penetrasyon animasyonlarını çok kötü yapmış, hiçbir şey gözükmüyor. Bölüm 2'den itibaren oyundaki görsel sahneler çok güzel bir hâl almaya başlıyor. Yapımcı keşke hareketli animasyon konusunda bu kadar ısrarcı olmasaydı, birkaç animasyon sahnesi dışında animasyonlu sahnelerin çoğu gerçekten başarısızdı ancak oyunun animasyonlu olmayan, görsel sahneleri de bir o kadar güzeldi. Özellikle göreceğiniz bazı animasyonsuz sahneler sizi çok tatmin edecektir. Kesinlikle oyunda hareketli animasyon olmamalıydı. Belli sahnelerde karakterlerin ışıklandırmaları ve çizimleri o kadar iyi olmuştu ki baka baka doyamıyordunuz. Yapımcı kesinlikle bu sahneleri biraz daha fazla yapmalıydı. Oyun görsel anlamda çok güçlü ama animasyon anlamında beklentiniz olmasın. Oyundaki görsellik sizi doyuracaktır.
Oyundaki çoğu karakter detaylı bir şekilde işleniyor. Tabii bütün karakterlere özel sonlar ve gidişatlar göremiyorsunuz. Bazı karakterlerin hikâyede çok küçük işlevleri var, aynı zamanda bazı karakterler bir anda hikâyeden silinip atılıyor. Karakterlerin içi boş değil, özellikle bazı karakterlere çok bağlanmanız mümkün. Oyunumuzun müzikleri başarılıydı, sahnelere özel efekt sesleriyse idare eder düzeydeydi. Ayrıca oyunumuzun yaratıklarını, açık dünyasını, ambiyansını da beğendim. Oyunumuzda pek çok son olduğunu da söylemek istiyorum ve bazılarına ulaşmak inanılmaz derecede zor. Ben oyunda bulunan 2 sonu çok beğendim, onun haricindeki sonlarsa ortalamaydı.
Novel'den daha iyi bir yapım bekliyordum. Özellikle görsel sahneleri çok güzel yapan bir yapımcı ancak oyuna animasyon ekleyeceğim diye o kadar uğraşmış ki güçlü olduğu yönlerini unutmuş. Oyunumuz yaklaşık 10-12 saat kadar sürüyor. Sizi kesinlikle üzecek bir oyun değil ancak belli yönleriyle herkesin beğenebileceği bir oyun da değil. Umarım yapımcımız bir sonraki oyununda bu görsellikle ile daha başarılı oyunlara imza atar.