Rwocie adlı yapımcımızın ilk oyunu, açıkçası oyunun görsel roman tarzında olduğunu söylemem gerekli. Oyunumuz daha çok hikâye odaklı ve oyundaki metinler inanılmaz derecede uzun. Oyunda herhangi bir seçim sahnesi bulunmuyor, sizlere sunulmuş bir hikâye var ve siz sadece hikâyenin akışını izliyorsunuz. Hikâyemizin güzel olduğu söylemek istiyorum, çok çok iyi bir hikâye sayılmaz ancak sizleri bir şekilde sürüklüyor. Tabii hikâyemiz belli yönlerden eksik kalmış. Oyunda bir tilki virüsü var ve biz de bu süreç içinde abimizin nişanlısı ile ormanlık alanda bir eve gidiyoruz. Amacımız ise olabildiğince virüsten uzak kalmak. Evde geçirdiğimiz günler son derecede normal geçerken birden paranormal olaylar olmaya başlıyor. Ardından ana karakterimiz bir şeyler yaşıyor ve olaylar da bu şekilde devam ediyor.
Oyunda herhangi bir hareketli animasyon sahnesi bulunmuyor. Aynı zamanda oyunda görselliğe dair de bir şey bulunmuyor. Yani geçişli resimler ile bazı sahneler var ancak burada herhangi bir şey göremiyorsunuz. Bunu şöyle açıklayayım: Ana karakterimizin penisini bile göremiyoruz. Açıkçası animasyon olmasa bile bu denli metinleri uzun bir oyundan en azından bir ya da iki tane sahne beklerdim. Sahneler tamamıyla yok değil ancak gerçekleşen sahnelerde hiçbir şey gözükmüyor. Dediğim gibi oyun daha çok hikâye odaklı olmuş, bundan dolayı oyundan görsel anlamda bir şey beklemeyin. Yapımcımızın giriş projesi olmuş, belli yerlerde oyunumuzun ana kadın karakterinin animasyonlu sahneleri var ancak bunlar sadece sağa, sola hareket etmek babında bulunuyor. Yapımcımız belli ki animasyon yapabiliyor ancak oyunu bitirdikten sonra hikâyenin devamının geleceğini görüyorsunuz.
Oyunumuz arka planına ara sırada müzik sesleri geliyor ancak müzik sürekli değil. Aynı zamanda belli yerlerde düz efekt sesleri ve gerilimli efekt sesleri de duymanız muhtemel. Oyunumuz yaklaşık 1-1.30 saat arası sürüyor ve dilinin ağır olduğunu söylemem gerekli. İngilizce oynamak istiyorsanız ve dil bilginiz yoksa zorlanabilirsiniz.
Evet, belli yönleriyle eksik olan bir oyun oynadım. Oyun tarzı itibariyle herkese hitap etmiyor. Görsel roman tarzında olması ve hareketli animasyon sahnesini geçtim, düz olarak bir sahnesi bile olmaması bazı oyuncuların oyunu oynamamasına sebebiyet verecektir. Ben hikâyeli oyunları da seviyorum, sahne o kadar da önemli değil diyorsanız göz atabilirsiniz. Oyunumuzun global forumlarda 5 yıldız üzerinden 4.5 yıldız aldığını söylemem gerekli. Oyun şu an burada final vermemiş ancak final vereli birkaç hafta oldu, umarım en kısa sürede konu güncellenir.