Oyunu son sürümüne kadar oynadım ve düzgün bir yorum yapmak istiyorum. Şuana kadar olan sürümde birden fazla son var mı bilmiyorum ama, hiçbir kadınla ilişkiyi seçmediğimi belirtmek isterim. Başlayalım.
Artı yönleri:
1- Hikayesi ve karakterler arasında ki iletişim
2- 1-2 tanesi hariç, kadın karakterler güzel dizayn edilmiş
3- Orta çağ, loncalar, büyüler, farklı ırklar vb. sevenler için güzel
4- Animasyonlar iyi denilebilecek düzeyde.
5- Hiç ummadığın kişiler ummadığın aksiyonlara giriyor ki, bu durum da 1. sırada söylediğim şeyi tetikliyor. Bu kadın güzelmiş, bununla romantik bir ilişki yapayım diyorsun, taaaak bir kazık yiyorsun. Hem üzücü hem güzel.
6- Düşük boyuta sahip olmasına rağmen çok uzun sürüyor hikayeyi bitirmek. Kaldı ki muhtemelen verdiğin kararlara göre farklı varyasyonlar da var. Yani 4-6 saat aralığından çok daha fazlasını vaat ediyor oyun. Ve kesinlikle sıkıcı da değil.
Eksi yönleri: (Çoğunlukla kişisel)
1- Yaptığınız iyi ya da kötü seçimler karakterin kişiliğini neredeyse hiç etkilemiyor. Evet acımazsız ya da bilge-iyi bir karakter oluyorsunuz ama sözde. (En azından şimdilik)
2- Sözde dostluk yolunu seçmiş olduğun bir karakterle bile cinsel bir çekim oluyor. Oyun sana istemediğin karakterle bile cinselliği zorluyor gibi hissettiriyor. Ben hiçbir kadınla romantik bir seçim yapmama rağmen, 2-3 tane sahne gördüm. Bence biraz sinir bozucu, zira oyuncunun kararına saygı duymak gerekiyor.
3- Belki benim pc ile ilgili bir sorun olabilir ama müzik, ses vb. yok
4- Bazı oyunlar, mc nin siz olduğunu çok hissettiriyor, bu durum bende biraz sinire neden oluyor. Karşıma hangi kadın çıkarsa çıksın, kendisini senin kollarına atmak için uğraşıyor, bu uğurda kendi kişiliklerini bile satıyorlar. Karakterleri tersleyince ya da onları reddedince mc ye olan aşkları azalmıyor ve replikleri değişmiyor. Ve dediğim gibi, romantik bir seçim bile yapmıyorum buna rağmen çok fazla sahne görüyorum. İlk başlarda mc ile dostluk seçimi yaptığımda kendi kendine düşünürken "İntikam yoluma odaklanmalıyım" diyordu, ilerledikçe intikam namına hiçbir girişimde bulunmadığı aşikar, resmen harem simülatörüne dönüşüyor oyun.
5- Animasyonlara iyi dedim ama, renderlar çok da iyi değil. Bazı sahnelerde piksel piksel renkleri görüyorum.
Son sürüme kadar bütün kadınlarla romantik ilişki yapacağım bir save daha açacağım. Sonunu merak ediyorum açıkcası. Uzun lafın kısası, Oynamanızı tavsiye ederim. Genel olarak oyuna puanım 7/10