Merhabalar;
Geldik güzel bir oyunun daha sonuna ve degerlendirmemize. Adından da anlaşılacagı gibi Mary adındaki kızımız ile ilgileniyor ve yetiştiriyoruz. Konusu sıradan gibi görünsede karekterlerin ruhları ve durumları iyi yansıtılmış. Bir kere kesinlikle bir tavlama, baştan cıkarma, görev yap kalp topla oyunu falan değil. Burada Mary hayatı çok güzel hem bir genç kız, hemde tam kadınlıga, olgunluga geçiş dönemi olarak çok iyi yansıtılmış. Hikaye sizi içine cekiyor ve zevk ile oynuyorsunuz.
Yapacagınız seçimler önemli değil, ÇOK ÖNEMLİ. Sadece oyun sonunu değil, konuyu ve konuşmaları değiştirdigi gibi kızınızı da kaybediyorsunuz ( bile bile yanlış secimler yapıp denedim). Oyunun başında iseniz babası gelip alıyor, ortasında iseniz annesi gelip alıyor. Sonunda iseniz tek başınıza yaşlanıyorsunuz. Yani mutlu son için uçkurunuza sahip olun.
Ben 6 tane son gördüm. Deminde söylediğim gibi;
1- Kıza güven vermedim. Babası götürdü.
2- Aldattım annesi gelip götürdü.
3- Tek onu seçtim.( burasını açıklıyacagım) sonra reddettim sap gibi kaldım. Yaşlandım.
4- Tek onu seçtim. Mutlu son + bebek
5- Mary ve Arkadaşını seçtim Mutlu son + bebek + Arkadaşıda arada bir katılıyor.
6- Mary ve Arkadaşını seçtim Mutlu son + bebek + Arkadaşıda hamile ama bizden değil.
Gelelim oyunun teknik analizine 2019-2020 oyunu olmasına ragmen gerek resimler gerek animasyonlar beni tatmin etti. Çizimler başarılı. Oyunun başında aslında hareketli animasyon yok bu da sizi sıkabilir ama işler rayına oturmaya başlayınca animasyonlarda akmaya başlıyor. Oyun aslında 16 tane ana blmden oluşuyor. Ama bunu anlıyamıyorsunuz. Gri / siyah noktalı ekran cıktımı oyun içinde otomatik blm. geçiyor( oyun dosyalarını açtım baktım huyum kurusun). Ayrıca 38 veya 36 tane aminasyon var oyunda seçimlerinize göre bunlar acılıyor. Ses ve müzik olmaması büyük dezavantaj. Bu yüzden zaten 4 yıldız verdim.
Son olarak bir kaç tiyo verip sizlerin takdirine bırakıyorum. Eski sevgilinize bir ad vereceksiniz ve oyun bu isim ile size bir karekter cıkaracak, onun ile takılırsanız kıza bye bye. Göl sahnesinde size Mary soracak kız arkadaşımıda istiyormusun düşünürmüsün diye, evet dersen 3 lü olacak AMA ( diger kızı tek yakalayıp yapma) teke tekde yaparsan gene Mary bye bye. Ve oyununda bir evelenme evlenmeme sorusu var buda sonu etkiliyor.
Saygılarım ile....