CheekyGimp adlı yapımcımızın ilk oyunu, açıkçası oyunların bu kadar uzatılmasını hiç beğenmiyorum, 2018 yılında başlayan bir yapım neredeyse 2026 yılında bitiyor. Hani bir şeyler izlemeye çalışırsınız da araya bir sürü reklam girer ya, işte bu oyunun seçimleri de tam olarak öyle, iki konuşuyoruz 5 tane şey seçiyoruz, neymiş ilişki puanı kasıyormuşuz. Pek çok Unity oyun oynadım, onlar da bile bu kadar grind yaptığım hissiyatına kapılmamıştım, resmen iki dakikada bir, bir şeyler seçiyoruz, bu seçimlerle belli sahneleri kaçıyorsunuz ya da belli yolları kapatıyorsunuz. Bunun kesinlikle daha sade şekilde yapılması gerekirdi, ben resmen seçim yapmaktan bıktım usandım. Bu seçim yapma unsuru resmen yapımın oynanabilirliğini öldürüyor.
2018 yılında başlamış bir yapıma göre bir yere kadar karakter eskiliğini kabul edebilirim. Oyunda 25 tane bölüm var. Biz karakterlerin görsel anlamda değiştiğini neredeyse 20'nci bölümden sonra görmeye başlıyoruz. Çok az karakter görsel anlamda güzel görünüyor, bunların sayısı 3-5 tane. Animasyonların birkaçı güzel ancak oyunun geneli itibarıyla yetersiz. Animasyon koymak yerine görsel sahnelere daha fazla ağırlık verilmeliydi. Karakterlerin bazılarının gerçekten pek de fena olmayan hikâyeleri var, hatta bazı karakterlerin öykülerinde komik yerler de görüyoruz. Tabii genel anlamda bu çok az karakterde var.
Karakterlerin çoğu kişilik anlamında yeterli değil. Çoğu bize resmen tapıyor ve bizi elde etmek istiyor. Hani bize köpek çeken karakter yok. Bizim karakter tam bir iyilik meleği; çok cömert, sempatik, herkesle arası iyi. Bu ister istemez ana karaktere olan bağlılığınızı azaltıyor. Çünkü oyunumuz aslında bir grind oyunu, seçenekleri seç ve karakterleri elde et. Oyunun ismiyle alakası yok, resmen önüne gelene bir tekme, istediğiniz herkesle takılabiliyorsunuz, doğru seçimleri yaptığınız sürece de hiçbir cezası olmuyor. Ben aşk adamı olacağım derseniz daha az sahne alıyorsunuz, bu denli uzun bir oyunda bunu yapmak da çok saçma geliyor.
Oyunun sonları kesinlikle yeterli değildi. Oyunun neredeyse 15 saat kadar bir oynanma süresi var. Hani geçe geçe oynamama rağmen bir an bitmeyecek sandım. Bu kadar seçime ne gerek vardı, bu kadar çok gereksiz karaktere ne gerek vardı? Gerçekten keyif alamadığım bir oyun oldu, benim için ortalamanın altı bir yapım. Oyunun sonları kesinlikle daha uzun olmalıydı, bu kadar çok karakter yapıyorsan daha uzun sonlar yapmalısın. Yazılabilecek çok şey var ancak oyunun en büyük eksiği bu kadar uzamış olması, girdap gibi bitmiyor, kısaca anlatılacak şeyler, kısaca olacak olaylar, bir-iki kelimeyle bitecek şeyler bu oyunda sakız gibi uzuyor.