BackHole'un ikinci oyunu daha önce
Denos City'i yapmıştı. İlk oyununda olduğu gibi bu oyununda da bazı şeyleri bitirmek için çok acele etmiş. Hikâye gene klasik bir şekilde başlıyor, bir eve bir nevi koruma olarak gidiyoruz ve ailenin bütün işlerini yapıyoruz, bu olayın işlenişi o kadar hızlı oluyor ki neyin nereye varacağı ta en başından beridir belli. Evdeki ve çevremizdeki bütün karakterleri çok kolay bir şekilde elde ediyoruz. Yaptığımız seçimler önemli gibi gözükse de pek önemli değiller, seçimlerimize göre iyi ya da kötü çocuk puanları alıyoruz, bu bazı sahneleri almanıza ya da kaçırmanıza sebep oluyor. Aslında güzel bir mekanik ancak yeterince iyi yansıtılamamış.
Gelelim oyundaki karakterlere. Eğer bir oyuna kötü bir karakter koyuyorsanız bunu gerçekten çok detaylı ve iyi bir şekilde anlatmanız gerekiyor. Oyunumuzda baş bir kötü var ancak bu çok yetersiz anlatılıyor, anlatılan karakteri o kadar umursamıyorum ki neredeyse bende hiçbir etki bırakmıyor. Aynı zamanda kadın karakterlerin çoğu çok yetersiz ve detaysız anlatılmış, hepsi bir süre sonra bize bir ilah gibi tapıyor. Adamakıllı bir şeyler yaşayabildiğiniz, en azından az da olsa bir şeyler hissedebileceğiniz tek bir karakter var o da Iris. Yapımcı karakterlerin içini o kadar dolduramamış ki çoğunu neredeyse umursamıyorsunuz bile.
Karakterlerin çoğu hazır asset'lerden oluşuyor, içlerinden sadece birkaç tanesini görsel anlamda beğendiğimi söyleyebilirim. Animasyonlar gerçekten günümüz için yetersiz kalmış, çok yavan ve yavaş kalıyorlar, her sahne çok robotumsu hissettiriyor. Görsel anlamda sahneler güzel, keşke animasyonlar yerine sahneler için açılı birkaç tane iştah kabartan resim görseydik. Keşke animasyonlar yerine oyunun görsel kısmına daha çok ağırlık verilseydi. Böylelikle daha güzel görsel sahneler görebilirdik.
Açıkçası oyunun evrenine bir türlü giremedim, çünkü bunun en başında karakterlerin bana yeterince gerçekçi gelmemesi var. Açıkçası ne anlattıklarını veya ne yaşadığımı pek umursamadım, çünkü bunlar çok yetersiz bir şekilde anlatılmıştı. Oyunun kötü karakteri bile neredeyse bizim yaptıklarımız yanında iyi kalıyor
Aslında ortalama bir oyun demek mümkündü ancak final sahneleri tam anlamıyla hayal kırıklığı. Oyun başından beri topladığımız puanların ya da eylemlerin etkisini neredeyse görmüyoruz, görsek bile bunlar bir nevi aynı yollara çıkıyor. İnsan ister istemez ''O zaman bu seçenekler neden konuldu?'' diye sorguluyor. Oyunu uzun uzadıya oynuyoruz ve gördüğümüz sonlar 30 saniye bile sürmüyor, yani yapımcı bunu nasıl yapabiliyor aklım almıyor, 2-3 dakikalık sonlar yapmak bu kadar zor olmamalıydı. Sırf bu sebeplerden ötürü oyuna ortalamanın altı demek zorundayım.