Şimdi bir kere bu bir inceleme değil. Fero arkadaş oyun hakkındaki kişisel görüşlerini dile getirmiş. Zevkler ve renkler tartışılmaz, saygı duyar geçerim. Lakin başlığın "inceleme" olarak değil de "kişisel görüşler" olarak değiştirilmesi daha uygun olur.
Being a DIK, bana göre tartışmasız bir şekilde tüm zamanların en iyi AVN oyunudur. Gerek konusu, gerek render kalitesi, gerek mini oyunları, gerek espirileri, gerek sex sahneleri ile tam bir kilometre taşı. Hataları var mı? Elbette! Pozlamalarda görülen hatalar bazen çok can sıkıyor. Örneğin Jill'in modellemesinde çok ciddi sorunlar var. Omuzları yok resmen bazı sahnelerde... Oyun senaryosunu 5 farklı kola ayırmak ve Sage'in DIK olan karakterini tamamen CHICK'e çevirmek de yine yapılan en büyük hatalardan...
Fakat yorumlarda ve "inceleme" de dikkatimi çeken yegane şey konunun zayıf olması şekildeki değerlendirmelerdi. Sanırım ben sizlerden farklı bir oyunu oynadım. Gelin bakalım oyunda konu var mıymış yoksa yok muymuş?
Sage: Hikayenin merkezinde yer alıyor. Sevgiliniz olmasa bile annesi ile birlikte olmanız, HOT başkanı olarak son senesinin olması ve yerine geçecek kişi olan Quinn'e tam olarak güvenememesi, yine Quinn'in çevirdiği haltlardan bir haber olması ve öğrendiğinde bunlara vereceği tepki ile hikayesi en çok merak edilenlerden...
Quinn: Hikayenin merkezinde değil, direk hikayenin kendisi. Hem kampüse hem de striptizcilere uyuşturucu sağlıyor. Aynı zamanda Riona, Camila, Sarah ve Mel'den oluşan bir fahişe ekibi ile kampüse ve üni. rektörü Stephen'a kadın pazarlıyor. Ana karaktere sırılsıklam aşık ve Sage'i parmağında oynatıyor. Sırf kendisi bile başlı başına pek çok oyundan daha fazla hikaye içeriyor.
Bella: Kocası ile olan durumu, evindeki kapalı kapının ardındakiler, çocuğu var mı yok mu, Jill ile olan bağlantısı (akraba mı yoksa başka bir şey mi?) gibi pek çok bilinmez içeriyor.
Jill: Ablasının geçmişi, alkolik babası, ana karakterin annesi ile olan olası akrabalığı, Bella ile olan yakınlığının nedeni, en yakın arkadaşı Bianca ile ana karakter üzerinden girişeceği romantik rekabet, Rusty ile olan bitmemiş geçmişi gibi bir sürü bilinmez içeren bir başka karakter.
Maya: Babası ile olan durumu, hayatını ipotek altına alan kredi borcu ile nasıl başa çıkacağı, Josy ile olan bir dargın bir barışık durumu, HOT içerisinde yer almak istemesi ama Quinn'den ölesiye nefret emesi, ana karaktere olan ilgisinin onu nereye götüreceğini bir türlü bilememesi gibi pek çok bilinmez ile bizi baş başa bırakan bir başka karakter.
Josy: Tommy ile olan nefret düzeyindeki abi-bacı ilişkisi ve Tommy üzerinde kara bulut gibi gezerken ana karakter ile bir türlü açık açık sevgili olarak görüşememesi, ana karakteri Maya'dan daha çok sevmesi ama Maya'yı da bir türlü bırakmak istememesi gibi sağlam bir hikaye de yine kendisine yazılan bir başka karakter.
Daha Vinny'nin ana karakterimize, Tommy'ye, Quinn'e ve hatta Lily'ye neler yapacağı, DIKlerin içerisindeki hainin kim olduğu, Mona'nın geri dönüp dönmeyeceği, Lily'nin aslında bir gizli polis olup olmadığı gibi onlarca konuya değinmedim bile... Şöyle bir bakıyorum da oyunun hikayesi gerçekten çok dandikmiş yaaa