HİKÂYENİN ANA TEMELLERİ
Kız arkadaşımızla güzel bir gece geçiyoruz, artık işler yavaştan ciddiye binmeye başladı. Kız arkadaşımızın bizden artık başka beklentileri var, işleri ileri götürmek istiyor. Geçirdiğimiz güzel bir sonrası dolunayla birlikte vücudumuzda hiç olmayacak şeyler hissetmeye başlıyoruz, göz açıp kapayıncaya kadar kendimizi babamızın yanında buluyoruz.
Babamız bizden büyük bir sır saklıyormuş, bu sır eşliğinde kendimizi hiç beklemediğimiz bir hayatta ve yerde buluyoruz. Artık yaşadığımız o eski dünya ve hayat yok, yepyeni bir hayata yelken açıyoruz.
+ OYUNUN İYİ YANLARI
+ Ufak tefek eksikleri de olsa çok güzel bir hikâyesi var.
+ Yapımımız çok az işlenmiş bir konuyu anlatıyor.
+ Seçimlerimizin oyuna etkisi bir hayli fazla.
+ Karakterlerin her biri ünik kişiliklere sahip.
+ Birçok mekan görme fırsatımız oluyor.
+ Oyunun mizah unsuru ve mizaha dayalı karakterleri çok başarılı işleniyor.
+ Karakterler görsel anlamda çok başarılı modellenmiş.
+ Özellikle oyunun animasyonsuz sahneleri görsel anlamda çok güzel.
+ Sizi duygulandıran sahneleri var, ayrıca karakterler derinlemesine işleniyor.
- OYUNUN KÖTÜ YANLARI
- Birkaç animasyon hariç oyunumuz animasyon konusunda iyi değil.
- Animasyon sahnelerinin açıları az sayıda.
- Görsel sahneler biraz az.
- Yaptığımız bazı seçimlerin oyunun sonuna etkisi saçma olabiliyor
Oyunumuz sitemizde bulunmamaktadır, İnceleme Etkinliği için özel olarak değerlendirmesini yapmak istedim Umarım sitemize eklenir.
- KENDİ OYUN TECRÜBEM VE DEĞERLENDİRMEM -
Monster Eye Games adlı yapımcımızın ilk oyunu, açıkçası oynarken bir hayli keyif aldım. Normal bir insanken bir anda kendimizi fantastik bir evrenin içinde buluyoruz, oyunumuzdaki tema X-men okulu temasına benziyor, tabii tamamen farklı şekilde Özellikle hikâyede birçok mantık hatası olmasına rağmen ben hikâyeyi çok güzel ve bazı yönleriyle de komik buldum. Yapımcının mizah unsurunu bir hayli beğendim ve özellikle Oliver ve Lenny gibi karakterlere bir hayli fazla güldüm, yapımcının hikâyeyi hem bu kadar güzel yapması hem de içinde böyle mizah unsuru barından bir hikâye yapması çok hoşuma gitti, böyle yapımcıların hastasıyız.
Yaptığımız seçimler oyuna etki ediyor, bu etkiler inanılmaz derecede hikâyede değişiklik yapmıyor ancak bazı karakterlerin yolunu açıyor ya da kapıyorsunuz. Oyundaki karakterlerin her biri ayrı bir hikâye, yapımcı çoğu karakterin hikâyesine değinmeye ve detaylı bir şekilde anlatmaya çalışmış, hepsini detaylı bir şekilde anlatamasa da karakterlerin içini bomboş yapmamış; her birinin ayrı bir karakteri ve konulara ayrı bakış açıları var. Özellikle karakterlerin gerçekten karakter gibi hissettirmesi, yani duvara konuşuyor gibi hissettirmemesi güzel bir unsurdu.
Oyunda çoğu zaman istediğiniz gibi takılabiliyorsunuz, her karakterle bir ilişki içinde olmanız mümkün ancak bir süre sonra karakterler bunu anlamaya başlıyor, eğer doğru seçimleri yaparsanız çoklu ilişkiler kurabilir hatta bir harem elde edebilirsiniz ancak yanlış seçimleri yapmanız durumunda çok acı sahneler görebilirsiniz özellikle böyle bir evrende Oyun aslında bir nevi istediğiniz her şeyi size veriyor; romantik ilişkilerden ilerleyebilirsiniz, çoklu ilişkileri deneyebilirsiniz ya da bana yetmedi bu harem olsun diyebilirsiniz. Çoklu ilişkiler bazında yaptığınız bazı seçimler haremi bozabiliyor, özellikle bunu hiç bozmaması gereken bir karakter bozuyor, bundan dolayı her karakter çoklu ilişkiye uygun gibi gözükse de hepsi öyle değil Her istediğinizi o şekilde elde edemiyorsunuz.
Karakterler görsel anlamda muazzam olmuş, gerçekten hepsini çok beğendim, çok çeşitli karakterler görüyorsunuz ve çoğunun farklı modellemeleri ve görsel yönden öne çıkan özellikleri var. Oyundaki görsel sahneler çok fazla değil, yeterli düzeyde demek mümkün, görsel sahnelerin kalitesi güzel ancak açıları az çünkü yapımcı animasyon da yapmak istemiş ancak bu animasyonların çok azı başarılı olmuş; yapımcımız animasyon yapmak yerine keşke görsel sahnelere birkaç ek daha yapsaydı, çünkü karakterler görsel yönden çok kuvvetli ve siz de ister istemez daha çok sahne ve açı istiyorsunuz.
Oyunun özel bir sonu yok, elde ettiğiniz karakterlere ya da birliktelik yaşadığınız karakterlere göre oyunun sonunda çok kısa bir sahne görüyorsunuz, yapımcı buraya keşke daha fazla özen gösterseydi, açıkçası ben daha uzun bir son bekliyordum. Aslında oyunda hayıflanabileceğim tek şey sahnelerin açılarının az olması ve oyunun sonun birazcık özensiz olmasıydı, bütün bunlara rağmen ben gerçekten çok keyif aldım, hem güldüm hem eğlendim, hem de güzel bir hikâye deneyimi yaşadım. Zaten bütün bunları bana verebilen bir oyun benim gözümde top tier bir yapımdır, animasyonların iyisini de artık yapımcımızın ikinci oyunun da görürüz, çünkü hikâye kaldığı yerden devam edecek gibi gözüküyor
NEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMELİ: Öncelikle sitemizdeki çoğu oyuncunun daha çok animasyonları ve görsel sahneleri daha iyi olan oyunları tercih ettiğini biliyorum. Bu oyundaki görsellik güzel olmasına rağmen animasyonlar konusunda eksik, beni en çok bu oyunun içine çeken şeyse hikâyesi. Bildiğiniz gibi tek başına görsellik ve animasyon başlı başına bir oyun etmiyor.
Oyunumuzun diyalogları çok başarılı, ayrıca oyunda çok fazla mizah barındıran sahne ve metin bulunuyor, bu dediğim unsurlar oyundan daha fazla keyif almanızı sağlıyor. Oyun içindeki terimlerin, esprilerin ve çeşitli deyimlerin daha iyi anlaşılabilmesi ve bu güzel hikâyenin oyuncular tarafından daha iyi anlaşılması için bence Türkçe yama gerekli. Şahsi olarak Türkçe çeviriyi hak eden bir oyun olduğunu düşünüyorum. Oyunun evreninin daha iyi anlaşılması için birkaç tane de görsel ekliyorum:
İNCELEMEMİ OYUNUMUZUN FİNAL SÜRÜMÜNE GÖRE YAPTIM