Space Samurai Games adlı yapımcımızın ilk oyunu. Oyunun hikâyesi gerçekten çok iyi başlıyor ve oyunun son çeyreğine kadar da çok iyi bir şekilde ilerliyor. Her şeyi detaylı bir şekilde görüyoruz, çok güzel mekanlar geziyoruz, bunun yanında da çoğu şey detaylı bir şekilde işleniyor. Seçimlerimizle oyuna etki edebiliyoruz, belli yolları kapatıp belli yolları açabiliyoruz.
Hikâyenin neredeyse %80'i çok güzel bir şekilde işleniyor, ne yazık ki
oyunun sonu çok aceleye getirilip hızlı bir şekilde bitiriliyor, resmen bir
Game Of Thrones sonu görüyoruz
Hikâye konusunda çok da şikayet edilecek ya da eleştirilecek pek de bir şey yok ancak
oyunun final bölümü aşırı derecede baştan savma olmuştu. Hani hikâyenin bu kadar güzel ilerletilip oyunun sonunun böyle yapılması sizi gerçekten üzüyor,
daha detaylı sonlar ve daha mantıklı şeyler bekliyorsunuz ancak oyun bir anda jet hızıyla bitiyor. Ben bu duruma çok kızsam da hikâyenin büyük bir çoğunluğu güzel olduğu için bunu görmezden geldim diyebilirim. Çünkü oyunun büyük bir bölümünü keyif alarak oynuyorsunuz, keşke finali biraz daha iyi bitmiş olsaydı. Tabii bu unsuru bazılarınız beğenmeyecektir, en nihayetinde bazılarınız daha iyi bir final periyodu bekleyecektir
Oyundaki karakterler gerçekten muazzam olmuş, oyun görsel yönden çok başarılı. Toplamda final sahneleri hariç
26 tane görsel sahne görüyorsunuz; bunların bazılarında animasyon varken bazılarında hiç animasyon yok. Oyunda bulanan bazı animasyonlar güzel olmasına rağmen bazıları da yetersiz kalmıştı. Genel anlamda oyundan görsel anlamda tatmin olmama şansınız yok, sahnelerin çok başarılı olduğunu söylemem gerekli.
Özellikle oyundaki karakterlerin her birinin ayrı bir kişiliği var,
hiçbiri birbirine benzemiyor ve bu oyunu gerçekten çok keyifli kılıyor. Kimisi çok agresif, kimisi çok dominant, kimisi de çok içine kapanık. Oyunda bulunan karakterlerle gerçekten bir iletişim kurduğunuzu hissedebiliyorsunuz, her biri uzan uzadıya detaylı bir şekilde işleniyor. Bu gerçekten oyunda beğendiğim güzel unsurlardan bir tanesiydi. Karakterleri elde edebilmek o kadar kolay değil, yaptığınız seçimlere bağlı olarak puanlar topluyorsunuz, bu puanlar karakterlere ait sahneleri açıp açamayacağınızı belirliyor. Aynı zamanda karakterlerden puan almama pahasına bazı seçimleri yapmanız çok komik diyalogların ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor
Oyunun müzikleri de gerçekten sizi ayrı bir havaya sokuyor, ben müzikleri de çok beğendiğimi söyleyebilirim. Toplam
7 tane son görebiliyorsunuz, keşke hepsi uzan uzadıya işlenmiş olsaydı diyorsunuz ancak hepsi çok kısa bir şekilde bitiyor. Genel anlamda sonlar kesinlikle daha iyi olmalıydı. Oyunu sindirerek oynarsanız
2 gününüzü alır, hiç başından kalkmadan oynarsanız
8-9 saatinizi alacaktır. Oyunun sonu aceleye getirilmese ve sonlar bu kadar kısa olmasa elimizde gerçekten top tier bir yapım olabilirmiş. Ben oynarken çok keyif aldım ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadım ancak oyunun final çeyreği böyle bir hikâye karşısında çok yetersiz kalmıştı. Şans verilmesi gereken oyunlardan birisi olmuş, umarım yapımcımız gelecekte daha başarılı finaller yapar
Oyunumuz final vereli neredeyse bir hafta kadar oldu, umarım konu en kısa sürede güncelleme alır.