HİKÂYENİN ANA TEMELLERİ
Babamızın kirli bir geçmişi var, gizemli emelleri uğruna mafyalarla işbirliği yapıyor, bir süre sonra her şeyi o kontrol etmeye başlıyor. Babamızın kanatları altında küçük bir kız çocuğu olarak yaşamımızı sürdürüyoruz ancak bir gün bütün hayatımızı kökünden değiştirecek kötü bir haber alıyoruz. Artık o kanatlar yok, bizi koruyan biri yok. Etraf babamızın acı çektirdiği düşmanlarla dolup taşıyor. Hepsinin tek bir amacı var, kontrolü ele geçirmek. Artık hiçbir şey bize ait değil, hayal meyal bir şey hatırlıyorsunuz, çocukluğunuz çok bulanık, hatta sandığınızdan çok daha gizemli. Birden bizi koruyacak birileri ortaya çıkıyor ancak bu koruma ne kadar sürecek?
Bu süreç içinde ya her şeye boyun eğeceksiniz ya da dimdik ayakta durup saklanmayı bırakacaksınız. Yaptığınız her seçim kaderinizi değiştirecek, sandığınızdan daha değerlisiniz, içinizde bir şeyler kıpır kıpır ediyor, onu durduracak mısınız, yoksa onu serbest mi bırakacaksınız?
+ OYUNUN İYİ YANLARI
+ İnanılmaz derecede güzel ve sürükleyici bir hikâyesi var.
+ Yaptığımız seçimler oyuna etki ediyor.
+ Oyuncuya çok fazla irade veriliyor.
+ Oyunda çok fazla rota ve son bulunuyor.
+ Oyundaki bazı karakterler sürekli olarak değişime uğruyor.
+ Mekanlar ve karakterler çok güzel bir şekilde anlatılıyor.
- OYUNUN KÖTÜ YANLARI
- Oyundaki görsel sahneler bazı yerlerde çok yetersiz kalıyor.
- Görsel sahnelerin açıları çok az ve görsel sahneler belli yerlerde çok kısa sürüyor.
- Oyundaki karakterlerin belirli bir bölümü hazır asset.
- Oyunda görsel yönden ünik diyebileceğimiz çok az karakter var.
Oyunumuza buradan ulaşabilirsiniz:
Luna's Fall from Grace - Adult Oyun Çeviri | Türkçe Yetişkin Oyunlar - Adult Oyunlar - +18 Oyunlar - Yetişkin Oyunları - Türkçe Adult Çizgi Roman
GENEL BAKIŞ Görsel roman, hükümetin siyasi gücünün son derece sınırlı olduğu halde çoğu ulusun seçilmemiş bürokratlar tarafından yönetildiği distopik bir alternatif gerçeklikte geçiyor. Oyun özellikle, yolsuzluktan boğulmuş ve mafya tarafından yönetilen bir şehir olan Santa Rita'da geçiyor...
adultoyunceviri.com
- KENDİ OYUN TECRÜBEM VE DEĞERLENDİRMEM -
Frozen Synapse adlı yapımcımızın ilk oyunu. Global forumlarda çok revaçta olmasa da inanılmaz derecede başarılı bir yapım olmuş. Hatta öyle ki bana göre konusu itibarıyla kült yapımlardan birisi olabilmeyi başarabilmiş. Oynarken inanılmaz derecede keyif aldım, her seçimimin oyuna bir etkisinin olması, çeşit çeşit yolları seçebilmem ve oyuncu olarak bana bu kadar iradenin verilmesi tam anlamıyla muazzam bir histi. Bir kadın karakteri istediğimiz gibi oynayabildiğimiz nadir yapımlardan birisi olmuş, oyunda gidebileceğiniz çok fazla yol ve alternatif var, hatta öyle ki bu alternatifler bile kendine içlerinde belirli yollara bölünüyor. Hikâye gerçekten muazzam olmuş, sayfalarca yazı yazıp övebilirim, bu kadar çok yolun olması ve her bir yolun kendine has bir havası olması, ayrıca bütün bunların bu kadar iyi işlenmesi de beni inanılmaz derecede keyiflendirdi.
Öncelikle ana karakterimiz bir kadın, başlarda oyun size pek de iyi gözükmeyecek ancak ilerledikçe ''ne oluyor lan?'' demeniz mümkün. Oyunda gidebileceğiniz üç rota var ve bunların da kendi içlerinde yol ayrımları var; isterseniz submissive olup her şeye boyun eğiyorsunuz, isterseniz badass olup önünüze geleni kırıp geçiriyorsunuz, isterseniz de heroic yolunu tercih edip işleri iyi yoldan yapmaya çalışıyorsunuz. Tabii seçtiğiniz rotadan geri dönemiyorsunuz, sadece oynadığınız rota içinde bulunan yol ayrımlarında değişiklikler yapabiliyorsunuz. Bundan ötürü oyunu 3 koldan oynamanızı tavsiye ederim, özellikle bazı rotaları kaçırmak istemezsiniz Oyun hikâye ve seçimler konusunda çok başarılı, belli yollar sizi lesbian ve futa kontentine çıkarıyor ancak bunları seçip seçmemek de size kalmış, açıkçası ayağı yere basan kadın kontentini seviyorsanız bu rotaları da tercih edebilirsiniz
Oyundaki karakterlerin belirli bir bölümü hazır asset olarak alınmış, ünik diyebileceğimiz karakterlerin sayısı bir hayli az ancak özellikle oynadığımız karakter çok başarılı modellenmiş, oyun boyunca birçok değişime uğruyor ve gördüğünüz bazı değişimler çok hoşunuza gidiyor. Oyunun mekanları ve karakterleri güzel bir şekilde anlatılıyor, her bir karakterin ufak tefek hikâyelerine şahit oluyorsunuz. Göreceğiniz her bir karakterin ayrı bir kişiliği ve amacı var; kimi bir dalyaprak, kimisi iyilik meleği, kimisiyse safi kötülük. Hikâye açısından bu kadar uçta karakterler olması oyunu çok etkileyici kılıyor.
Oyunumuz bir hayli uzun sürüyor, sindire sindire oynasanız ve bütün rotaları görseniz bile yaklaşık 1-2 gününüzü alır. Ben başından kalkmadan oynarım diyorsanız tahmini 9-10 saatlik bir oynanış süresi var. Oyunda herhangi bir animasyon bulunmuyor, görsel sahneler az ve böyle bir oyun uzunluğu için kıvamında. Oyunda inanılmaz derecede güzel sahneler görmüyorsunuz, belirli sahneler çok güzel ancak oyun görsel sahne açısından ortalama seviyede, zaten hikâye bu kadar güzel olunca ortalama görsellik de yetiyor, tabii bu bazı oyuncular için yeterli olmayabilir. Oyunda 13'e yakın son bulunuyor.
Ben ilk başlarda çerez ve ortalama bir yapım bekliyordum, açıkçası oyuna başladığımda çok büyük bir beklentim yoktu ve sadece vakit öldürmek için girmiştim. Oyunu oynadıkça inanılmaz derecede keyif almaya ve sonrasında olayların ne olacağını merak etmeye başladım, bir oyunda nadir bulabildiğim bir özelliği bu oyunda buldum, sürükleyicilik. Oyunumuz içeriği itibarıyla herkese hitap etmiyor ancak bu kadar rotası olan bir oyunda mutlaka kendinize göre bir şeyler bulabilirsiniz
Yapımcımız şu anda Luna Reloaded adlı oyununu geliştirmekte, evrenle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz yapımcımızın Diatima's Isekai adlı oyununa da bakabilirsiniz. Bence Türkçe çeviriyi hak eden oyunlardan bir tanesi olmuş, en azından bir yapay zeka çevirisi bile iyi olabilir. Oyunumuz sitemizde güncel değil, umarım en kısa sürede güncelleme alır.
İncelememi oyunumuzun final sürümüne göre yaptım.