Last Hope İncelemesi (İnceleme Etkinliği) - Adult Oyun Çeviri | Türkçe Yetişkin Oyunlar - Adult Oyunlar - +18 Oyunlar - Yetişkin Oyunları - Türkçe Adult Çizgi Roman

Hoş geldiniz Adult Oyun Çeviri | Türkçe Yetişkin Oyunlar - Adult Oyunlar - +18 Oyunlar - Yetişkin Oyunları - Türkçe Adult Çizgi Roman

Sitemize hoş geldiniz, içeriklerimize erişebilmek için sitemize üye olmalı veya giriş yapmalısınız. Bu sitenin içerikleri +18 yetişkin kişilere hitap etmektedir. Eğer 18 yaşından küçükseniz, siteden çıkmanız gerekmektedir. Sitemize kayıt olursanız, 18 yaşından büyük olduğunuzu doğrulamış sayılırsınız.

Last Hope İncelemesi (İnceleme Etkinliği)

Ronaxian

Ronaxian

Güncelleme Abonesi
Twist Türkçe Erişimcisi
Doğasever
Kredi
5$
F95banner.jpg

HİKÂYENİN ANA TEMELLERİ

Yaşam için uygun gezegenleri bulma ve yaşanabilir hale getirme görevindeki Star Pursuit'in yeni mürettabatlarından biriyiz. Bu gemide yapmamız gereken çeşitli görevler ve iyileştirmeler var. Mürettebatı tanırken bir yandan da onlarlar ilişkimizi ilerletiyoruz, bir süre sonra hiç beklenmedik olaylar olmaya başlıyor ve kendimizi gizemli bir hikâyeyi çözmeye çalışırken buluyoruz.

+ OYUNUN İYİ YANLARI

+ Unreal Engine ile birlikte 3D ambiyansı çok güzel bir şekilde yansıtılıyor.
+ Animasyonlar çok güzel ve animasyonları third person ve first person olarak görebiliyoruz.
+ 3D olması hasebiyle oyunun ambiyansı sizi içine çekiyor, bir nevi The Twist'in 3D'sini oynuyor gibisiniz.
+ Farklı bir tür olması hasebiyle güzel bir oyun deneyimi sunuyor.

- OYUNUN KÖTÜ YANLARI

- Hikâye anlamında fena bir oyun olmasa da hikâyenin bazı yerleri çok saçma ve çocuksu.
- Özellikle hikâyedeki bazı unsurlar çok saçma temellere dayandırılıyor.
- Oyun özellikle bazı yerlerde bize hiç yardımcı olmuyor.
- Bazı görevleri yapmak ve bazı şeyleri çözmek çok zor olabiliyor.

Oyunumuz sitemizde bulunmamaktadır, İnceleme Etkinliği için özel olarak değerlendirmesini yapmak istedim :) Umarım sitemize eklenir.

- KENDİ OYUN TECRÜBEM VE DEĞERLENDİRMEM -

Poolside Games adlı yapımcımızın ilk oyunu, oyunumuzun geliştirme aşaması 2019 yılında başladı ve 28 Kasım 2023 yılında bitti. Açıkçası benim gördüğüm en başarılı Unreal Engine oyunlarından bir tanesi olabilir. Unreal Engine oyun motoru ile geliştirilip bu kadar oturaklı adult oyun yapabilen çok az yapımcı var. Oyunumuzun basit bir hikâyesi var, The Twist temalı bir Renpy oyun oynuyor gibi düşünebilirsiniz. Bir uzay gemisine, göreve gönderilen genç bir erkeğiz, bazı olaylar sonucunda da bu uzay gemisinde mahsur kalıp kurtulmaya çalışıyoruz. Bu süreç içinde gemide 3 ana kadın karakter var. Amacımız hem mahsur kaldığımız yerden kurtulmak hem de bu kadınları elde etmek, hikâyemiz basit şekliyle böyle. Bundan dolayı hikâye anlamında çok bir beklentiye girmeyin, tabii bu hikâyenin sizi arada şaşırtmayacağı anlamına da gelmiyor :D Hikâye içerisinde bazen sizi şaşırtan sahneler bazen de çok ütopik sahneler göreceksiniz.

Oyunumuzda görevler yaparak sahneleri açıyoruz ve hikâyemizin ilerlemesini sağlıyoruz. Oyunda kullandığınız tablet ile karakterlerin nerede olduğunu, hangi saatte neleri yaptığını görebiliyorsunuz. Bazı şeyleri satın alabilmek için arada küçük uzay gemimizle dışarı çıkıp değerli mineraller de topluyoruz. Oyunun en güzel yönü karakterimizi kontrol edebilmemiz, bildiğiniz yürüyüp nesneler ile etkileşime girebiliyorsunuz. Tabii gemideki diğer karakterler de hareket ediyor, belli saatlerde yerlerini değiştiriyorlar. Nesnelerle etkileşim çok fazla değil ancak bu ambiyans ve hareket sistemi sizi bir havaya sokuyor. Ayrıca oyundaki sahneleri düzgün bir şekilde elde etmek istiyorsanız, mutlaka tabletten karakterlerin nerede olduğunu ve hangi saatte neler yaptığını kontrol edin. Oyunu okuyarak oynayın, zaten oyun size birçok yönde rehberlik ediyor. Nerede yeni sahne olduğunu yeşil renkle, hangi sahnenin daha ulaşılmaz olduğunu sarı renkle, yeni bir sahne olmadığını da siyah bir renkle size gösteriyor.

Oyundaki karakter modellemeleri güzel ve kendine has olmuş. Karakterlerin biçimlerini oldukça fazla bir şekilde House Party oyunundaki karakterlere benzettim. Oyundaki animasyonlu sahneler de gayet güzeldi, bazılarının açısı iyi değil ancak genel anlamda oyun animasyon anlamında sizleri tatmin edecektir. Tabii burada 3D temalı bir The Twist oynadığınızı unutmayın. Bu oyundaki tek fark karakterlerin daha güzel görünmesi ve oyundaki sistemin çok çok daha oturaklı olması. Oyunda geniş bir kamera açısı ve birinci şahıs kamerası (first person) var. Özellikle bazı sahnelerde birinci şahıs kamerasının açıları muazzam olmuş, karakterler çözünürlük ve görsel anlamda daha iyi renderlanmış olsa çok daha fena sahneler görebilirdik.

Oyundaki karakterler derinlemesine işlenmiyor, ayrıca bazı sahneleri oldukça fazla bir şekilde tekrar ediyorsunuz. Oyunda ilerlemek için bazı sahnelerin bu denli tekrara düşmesi bazı oyuncuları bayabilir. Örneğin bir karakterle ilişkimizi çok ilerletiyoruz, yapmadığımız şey kalmıyor ama karakter bizim yanımızda çıplak dolaşmaktan utanıyor, bazı sahneleri 5 kere tekrar edip yeni bir sahne açıyoruz ancak açtığımız yeni sahnede diyaloglarda çok az değişmeler oluyor. Tabii bu dediklerimin oyunun çok küçük bir kısmını kapsıyor. Bunların haricinde oyunun arka planında güzel müzikleri ve sahnelere özel güzel efekt sesleri de var.

Son zamanlarda beni ekran başına kitleyen nadir yapımlardan bir tanesi oldu. Oynarken keyif aldığım bir yapım oldu. Oyun içerinde yaptıklarınıza göre sonda çok ufak bir değişim oluyor, seçimden kastım karakterleri hamile bırakmak, bunun için gemi içerinde belli şeyler yapıyorsunuz. Oyunun fena olmayan bir sonu olduğu söylemem lazım. Yapımcımızın oldukça fazla bir şekilde potansiyeli var, yeni bir şeyler denemiş ve çoğu kısımda da başarılı olmuş. Oyunumuz global forumlarda 5 yıldız üzerinde 4.5 yıldız alabilmiş bir oyun. Yapımcımızın gelecek yapımlarının çok çok daha başarılı olacağını düşünüyorum, umarım sonraki oyunlarında hikâyeyi biraz daha oturaklı ve biraz daha az ütopik yapar :D

NEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMELİ: Etkinlik özelinde sadece Renpy oyunların Türkçeye çevrileceğini biliyorum ancak bence ekip bu oyuna da bir göz atmalı. En azından siteye İngilizce olarak eklenmesi gereken bir yapım. Unreal Engine ile bu şekilde yapılan çok az oyun var, ayrıca bu The Twist oyununa göre daha az karmaşık ve görsel yönden çok daha kuvvetli bir oyun.

Özellikle genel oyuncu kitlesi her daim ev hikâyeli oyunları ya da bir mekanda görevler yaparak ilerlediğimiz oyunları çokça seviyor. Ben bu oyunun da sevileceğini ve oyuncular tarafından beğenileceğini düşünüyorum, çünkü ayrı bir oyun deneyimi vaat ediyor, her ne kadar hikâye anlamında ortalama bir oyun olsa da.

Oyun hakkında birkaç tane de görseli aşağıya bırakıyorum:
233485_HighresScreenshot00008-min.jpgAdrPreview1-min.pngDreamPreview-min.pngKatPreview1-min.pngNatPreview1-min.pngNatPreview2-min.pngshippreview-min.pngss_775e5a6a0f36e5a8718046f7d195405d50cd938b.1920x1080-min.jpg

İncelememi oyunumuzun final sürümüne göre yaptım, bu yazıyı 2023 yılında yazmıştım ancak oyunumuzun final sürümünden sonra birkaç güncelleme daha geldi, bundan ötürü incelememi buna göre okursanız daha iyi olur :)

Üst Alt