ayi5831
Kayıtlı Üye
Dropout Saga
Hikayeye genel bakış
Mafianın önemli figürlerden biri olan Ryuku(isterseniz değiştirebiliyorsunuz) artık daha fazla dayanamayıp mafiayı bırakmak ister. Bunun üzerine son bir görev olarak bilgi toplamak amacıyla prestijli bir üniversiteye Müdür(dekan) olarak görev alır.
Kabaca hikaye böyle başlıyor.
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu tarz oyunlarda önemli unsurlar sırasıyla öyle
- Hikaye
- MC(ana karakter)
- Karakterler
- Diyaloglar
- Müzikler
- Görsellik
Bunların dışında oyun mekaniği, özel sahneler, secimler ve secimlerin etkisi gibi diğer unsurlar oynamamı doğrudan etkileyen faktörler değildir. Hatta ilk 4 maddeyi iyi bulursam beğenirim, devamını beklerim.
Bunları başlıklar altında inceleyelim
- Hikaye
Olumsuz olarak ana hikayenin yavaş işlenişi dışında bir şey eklemeye gerek duymuyorum. İlginizi çeken bir şeyse kesinlikle beğenirsiniz.
- MC(Ana Karakter)
Ryuku... Öncelikle bu tarz oyunlarda en sevdiğim mc olduğunu söyleyeyim. Bir MC de beklediğim her şeye sahip. Gerektiğinde zekasıyla, gerektiğinde de gücüyle öne çıkıyor. Ama asıl sevmemi sağlayan şey onun psikolojik durumu.
Dediğim gibi MC, dissosiyatif kimlik bozukluğu (bölünmüş kişilik) hastası. Bir yanı daha uysal ve diplomatikken diğer kişiliği daha fazla şiddet yanlısıdır. Oyunda en sevdiğim ve yeni bir tecrübe katan yanı da bu oldu. Diğer kişiliği ile olan ilişkisi ve iletişimini çok sevdim. Böyle bir sorunun olması da sevdiği kızı ve doğmamış çocuğunu kaybetmesinin ardından intikam için yaptığı katliam üzerine çıkıyor. Yaptığı korkunç şeyler üzerine diğer benlik ortaya çıkıyor. Hem kendini hem de sevdiklerini koruması için. Mc’nin bu iç çatışmalarını okumak da ayrı bir keyifliydi.
- Karakterler
Her biri karakteri tek tek bahsetmek isterim ama hepsinden bahsetmek çok uzun sürer. Genel olarak bahsedersek hepsi gayet iyi yazılmış ve gerçek hissettiren karakterler. Bazı karakterler zekasıyla, bazıları duygusallığıyla, bazıları saflığıyla öne çıkıyor. Her karakterde kendini sevdirecek bir şey çıkıyor. Aslında hepsini tek tek neden sevdiğimle beraber yazmak istedim ama biraz zaman alır. Bu yüzden kısaca karakterlerini beğendim.
- Diyaloglar
- Müzikler
- Görsellik
Son olarak oyun hakkında
Oyun Prologue ve Chapter 1 olarak iki kısımdan oluşuyor. Prologue kısmı Karakterleri ve oyunu tanıtıyor. Ama bir Prologue göre oynanış süresi baya uzun. Bu kısmın biraz görselleri kötü gelebilir ama oynamanızı kesinlikle tavsiye ederim. klasik VN tarzındadır. Sandbox dediğimiz unsur olsa da basit tutulmuştur. Zaten ipucu mekaniği ile zorlanmadan oynayabilirsiniz. İpucu da çok güzel yedirilmiş oyuna. Çok sevdim.
Oyunda genel olarak seçimler karakterlere karşı aşk ve yolsuzluk kazandırıyor. Şuana kadar pek bir etkisi yok, bir kaç diyalog dışında.Bir de MC’nin karakterini şekillendiren seçimler var.İyi-kötü şeklinde. O da şuanlık bir kaç diyalogdan başka bir etkisi yok. Büyük ihtimalle sonunu etkiler.
Kısacası böyle... Daha çok ekleyebileceğim şeyler var tabi. Ama çok da uzatmak istemiyorum. Bu tarz oyunları çok oynayan biri olarak söyleyebilirim ki bunu kesinlikle deneyin. İyi yazılmış karakterleri, zeka dolu diyalogları ve çok iyi bir hikayesi olan bu yapımı kesinlikle tavsiye ederim. En sevdiğim yapım oldu.
Son düzenleme: